Livsstil Sundhed

3 tips til at lægge en god plan:

Sundhed kræver planlægning

Hvis du ikke har en plan for din mad og dine andre sunde indsatser, er der stor sandsynlighed for, at de valg du træffer i løbet af dagen bliver spontane og du tager nogen mindre sunde beslutninger.

Planlæg din uge

Når der er lagt en plan for måltiderne, enten for dagen efter eller for hele ugen, så kan man også nemmere forberede sig. Så allerede dagen inden har man en plan for hvilken måltider der skal indtages, og dermed kan man også forberede sig og sine måltider til dagen efter. Man undgå på den måde også at hoppe i snackfælden med slik, chips og chokolade, når man kommer hjem om eftermiddagen, fordi man allerede har forberedt en skål med grøntsager og hummus.
Så gør det til en fast rutine 1 gang om ugen, at lægge en plan for 1 hel uge ad gangen. Planen skal både indeholde måltider, træning og evt. meditation.

Dine indkøb

Når du har en plan over dine måltider, så lav en indkøbsliste med det sammen. Helst til en uge ad gange, så du undgår at blive fristede i butikkerne flere gange om ugen + du sparer også en del tid som du ville kunne bruge på træning i stede for. Det ville være smart at handle ind om søndagen, for så har du huset fyldt af lækre grøntsager og råvare til hele ugen, og du undgår at skulle handle ind efter en lang arbejdsdag.
Der er også mulighed for at få madvarer leveret til døren, dette er en god idé at gøre, hvis man tit falder i og køber noget spontant når man er ude at handle.
Det er en god idé altid at have en liste, eller en note på sin telefon med sig, som man løbende kan arbejde på planen.

Køb ind på forkant, så inden du løber tør for en madvare som du tit bruger i en ret, som du gerne vil lave, så har du allerede et par stykker i køkkenskabet, fordi du har været på forkant. Det er med til at skabe ro og man sparer penge.

Madlavning

Det er en rigtigt god idé at forberede sine madvare, til sine måltider. F.eks. kan du skrælle og skærer 1 kilo gulerødder i stænger og ligge dem i en bøtte med vand, så har du altid en nem snack liggende i køleskabet. Du kan også lave en salat der skal holde til 2 dage, eller lave kylling så du har nok til madpakken i 3 dage. Så man kan tit være på forkant med sine måltider, og så behøver man ikke at bruge 1 time i køkkenet hverdag, men måske nøjes med ½ time, alt efter hvad man har lyst og tid til.

Dette er mine erfaringer og det fungerer rigtigt godt for mig og min hverdag + jeg sparer meget tid, som jeg heller vil bruge på træning eller at læse en bog.

Please follow and like us:
error

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *