fbpx

Blomkålspølsehorn er perfekte til en hurtig eftermiddagssnack på farten. Det lyse brød er erstattet af grøntsagerne blomkål og gulerod, hvilket gør pølsehornerne meget sundere, og rige på både på næring og fibre.

Du skal bruge:

  • 200 g. gulerod
  • 450 g. blomkål
  • 4 æg
  • 1/4 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 100 g. havregryn
  • 1/2 tsk. fiber HUSK
  • 16 kyllingpølserSesamfrø til at drysse på.

Fremgangsmåde:

Start ovnen på varmluft 180 grader. Riv eller hak gulerødder og blomkål i en foodprocesser eller en minihakker.
Hæld  massen i en skål og bland det med salt, æg og natron
Blend havregryn til mel og tilsæt det og fiber HUSK i skålen. Lad din dej stå og trække i 10 min, så fibre HUSK og havregryn kan suge noget af væsken. Hvis dejen stadig er meget våd,  kan du tilsætte lidt ekstra havregryn.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Put ”dej” rundt om pølserne og placer dem med et stykke mellemrum. Drys evt. med lidt sesamfrø på toppen.
Bag dem i cirka 25 minutter.
Lad dem afkøle på en rist, så bunden ikke bliver blød. Kan serveres evt. med ketchup.