fbpx

Denne salat er så lækker og velsmagende, og den er blevet et kæmpe hit her i familien. Salaten er helt perfekt til en grill aften i haven.

Til 4 personer:

Du skal bruge:

Saltsyltede løg:

  • 1 stort rødløg i tynde skiver
  • 1 tsk. groft slat
  • 1 spsk. friskpresset limesaft

Dressing:

  • 200 g. kvark 0,3% (eller creme fraiche)
  • 1 spsk. dijon sennep
  • 1 spsk. limesaft
  • lidt fintrevet limeskal
  • 1/2 tsk. groft salt

Salat:

  • 300 g. haricot vert bønner
  • 100 g. broccoli
  • 200 g. bacon i tern
  • Blade af 1 hjertesalat
  • 1 avocado i skiver
  • 1 spsk. limesaft
  • 125 g. skyllede blåbær

Fremgangsmåde:

Saltsyltede løg

  • Kom løgene i en skål, vend dem med slat og lad løgene trække i ca. 5 min.Knug løgene, skyl dem godt i flere hold koldt vand og lad løgene dryppe af i en sigte. Vend dem med limesaft.
Dijonnaisedressing
  • Rør alle ingredienserne sammen og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen.
Salat
  • Kom baconternene i en kold pande og steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme, til baconen er gylden. Lad baconternene dryppe af på køkkenrulle.
  • Blancher bønner og broccoli, og skyl dem i koldt vandt.
  • Anret salatblade, kolde bønner, broccoli og avocado vendt i limesaft i 4 skåle eller et fad.
  • Kom lidt dressing på salaten, pynt med de saltsyltede rødløg og drys med stegte bacontern og blåbær. Server med resten af dressingen .