fbpx

Fastelavnsboller er altid et kæmpe hit, som bare smager fantastisk godt. Jeg har udviklet et sundere udgave af fastelavnsbollen, som er uden tilsat sukker og smør. Halvdelen af hvedemelet er skiftet ud med fuldkorns mel, og de smager stadig hammer godt. Fyld fastelavnsbollerne med lige det du ønsker.

Opskrift 12-16 stk.

Du skal bruge:

Til dejen

  • 30 g gær
  • 2 dl mandelmælk, havremælk eller alm. mælk
  • 530 g mel (halv hvedemel og halv grov mel)
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardeomme
  • 4 dadler eller 1- 2 spsk honning
  • 1 spsk. olie
  • 2 æg
  • 1/2 tsk salt

Til cremen

  • 3 æggeblommer
  • 3 dl. mandelmælk
  • 3 spsk. maizena
  • 2 dadler
  • 1/3 vaniljepulver

Fyld til fastelavnsboller

  • Creme
  • Marcipan
  • Mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Start med at lave cremen, så den kan nå at køle af inden bollerne skal formes. Alle ingredienserne røres sammen i en gryde og lad det koge langsomt op, til det tykner. Rør godt i gryden mens det koger.

Varm mælken op til det er lunt og kom det i en skål, og smuldre gæren heri, og rør til det er opløst. Kom de resterende ingredienser i og ælt dejen godt. Lad dejen hæve i 40 minutter et lunt sted.

Når bollerne er hævet færdigt, rulles dejen ud til en stor firkant.
Herefter skæres en store firkant ud til mindre passende firkanter, og cremen, marcipanen og chokoladen kommes i bollerne, hvorefter de foldes sammen. Sørg for at lukke bollen godt til, så fyldet ikke flyder ud under bagning. Pensle fastelavnsbollerne med 1 æggeblomme og bag dem i 15 minutter til de er gyldne ved 200 grader.

Når bollerne er kommet ud af ovnen, lægges et lille stykke 80% mørkt chokolade på. Så smelter det af sig selv. Hak lidt mandler og hasselnødder og kom hen over.

Prøv også min opskrift på kanelsnegle her.