fbpx

Flower Sprout er en nyudviklet kåltype, der er en blanding af rosenkål og grønkål. Planterne vokser som almindelige rosenkål, men i stedet for de små, faste og runde hoveder langs stokken, er hovederne på disse flower sprout løse og krøllede – de kan minde om små salathoveder.


Flower sprout er velsmagende – og har en sød og mild kålsmag, der smagsmæssigt nok er mere i retning af grønkål end rosenkål. Flower sprout kan spises rå, de har et dejligt sprødt crunch og passer fint i salatskålen.

Du skal bruge:

  • 8-10 Flower sprout hoveder
  • 2 Håndfulde feldsalat
  • 1/4 blomkål
  • ca. 40 mandler
  • 1 spsk. tamari

Sådan gør du:

Damp flower sprout i 2-5 minutter, imens ristes mandlerne på en pande med Tamari, til det er fordampet.
Feldsalaten rengøres, og blomkålen skæres i tyndeskiver.
Alt vendes sammen til en salat.

Sundhedstips: Flower sprout er rig på vitamin A i form af beta caroten, vitamin E, vitamin K, vitamin C, kobber og kostfiber. Samt vitamin B6, folat, calcium og kalium. Så det er en næringsbombe!