fbpx

Dette er de bedste, lækreste og nemmeste glutenfri boller jeg har lavet. Jeg har lavet adskillige opskrifter på glutenfri boller, som ikke blev særlig gode… Men disse glutenfri havreboller er den tætteste man kommer på den almindelige glutenholdige bolle. Så gør dig selv og din krop en tjeneste og prøv disse lækre glutenfri boller.



Opskrift til 12 boller:

Du skal bruge:

  • 20 g. gær
  • 5 dl. lunken vand
  •  20 g. HUSK loppefrøskaller 
  • 300 g. havremel (blend hele gryn til mel) (hvis du har glutenallergi så brug glutenfri havremel)
  • 50 g. mandelmel (blend hele mandler til mel)
  • 20 g. kokosfibermel (kan undlades)
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det lunke vand. Tilsæt HUSK loppefrøskaller, og rør godt rundt til du får en gelé konsistens. Tilføj mel, salt og olivenolie og rør godt rundt i et par minutter. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time, eller stil dejen på køl natten over. 
Form bollerne med en spiseske, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve yderligere 30 minutter, og  tænd ovnen på 180 grader.  
Bollerne bages i cirka 15-20 minutter til de er gyldne. 

Helsehelse har bla. billige glutenfri produkter og en masse andre spændende ting:

  • HUSK loppefrøskaller som kan købes her
  • Øko Glutenfri havregryn kan købes her
Glutenfri? Hurtig levering af mad fra Helsehelse.dk