fbpx

Marcipan er noget der hører til julen, og så smager hjemmelavet marcipan bare meget bedre end den man køber i supermarkederne, og så  kan man selv justere den med sødemidler, i forhold til hvor sød du ønsker marcipanen skal være.

Du skal bruge:

  • 350 g. mandler
  • 1/2 fiber sirup clear
  • 1/2 honning

Hæld kogende vand over mandlerne,  smut dem og bred dem ud på et viskestykke, til de er tørre.

Blend mandlerne i en minihakker eller foodprocessor til mandlerne bliver til fint mandelmel. Tilsæt honning, og sirup og kør til marcipanen samler sig.

Tag massen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Den skal være fugtig, men ikke klistre. Rul herefter marcipanen ind i madpapir og nu er den klar til brug, du kan bruge den til konfekt, kage, marcipanbrød og som bund til flødeboller – eller spis den som den er … Den smager super godt med et stykke mørk chokolade til.

Sundhedstip: Når man spiser mange mandler, kan det være et tegn på aftagende inflammation, hvilket gavner kredsløbet, og som kan have en gunstig virkning på visse gigtlidelser, eksem, tarmproblemer og meget andet.

Prøv også min opskrift på sundere risalamande her.