Aftensmad Opskrifter

Laks vendt i sesam

Laks er lækkert og sundt – og så er laks rige på Omega 3, som vi alle har brug for. Vi får gerne laks herhjemme et par gange i måneden. Laks er især god, når det skal gå hurtigt og sesampanering er super nemt at lave og giver en sprød skorpe, som smager fantastisk.

Du skal bruge:

  • 150 g. frisk spinat
  • 100 g. mango
  • 100 g. rød peberfrugt
  • 100 g. kogte kikærter
  • 2 forårsløg
  • 1 øko. citron
  • 300 g. frisk laks.
  • 1 dl. sesamfrø
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 håndfuld koriander eller dild

 

Tamaridressing til laksen:

  • 4 spsk. tamari
  • 4 spsk. sesamolie
  • Saften fra ½ citron
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm frisk chili
  • Sort peber

 

Fremgangsmåde:

Rist kikærterne på en tør pande med salt og tamari. Rist til de har taget farve, og lad dem tørre på et stykke køkkenrulle.

Lav dressingen. Pres hvidløg, snit chili fint, og bland det med tamari, sesamolie, citron og peber.

Snit grøntsagerne fint.

Fjern skindet fra laksen, og skær den i firkanter. Vend stykkerne i sesamfrø, og steg dem i olivenolie på panden. Ved den forsigtigt, så de bliver stegt på alle sider.

Fordel grøntsagerne i et fad, og læg til sidst laksen på. Drys kikærter udover, læg citronskiver ved, og top med en håndfuld koriander.

TIP: hvis det skal gå lidt hurtigere, kan man undlade at skærer laksen i firkanter, og bare vende hele laksen i sesam.


Please follow and like us:
error

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *