fbpx

Giver 1 rugbrød.

Du skal bruge:

  • 150 g. fintmalede hørfrø
  • 150 g. mandler
  • 150 g. græskarkerner
  • 150 g. solsikkekerner
  • 150 g. hasselnødder
  • 1 revet gulerod
  • 1 revet æble
  • 5 æg 
  • 2 tsk. havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Lidt gurkemeje
  • Evt. 4 finthakket dadler – giver sødme til brødet

Fremgangsmåde:

Rør hørfrø, mandler, græskarkerner, solsikkekerner, hasselnødder, æble, gulerod, æg, salt og peber sammen i en skål og lad det stå i 10 minutter, så hørfrøene kan gelere en smule og derved samle dejen. Kom bagepapir i en rugbrødsform, og kom dejen heri.
Bag brødet i 45 minutter ved 160 grader varm ovn.
Vend det ud af formen, og flyt det over på en rist og lad det køle af. 

Brødet kan holde sig i en uge på køl, egner sig også til at fryse ned. 

Hvis du ikke tåler gluten eller skal holde igen med kulhydrater, er stenalderbrødet en god erstatning til brødet.