Bagværk Frokost Opskrifter

Stenalderbrød

Giver 1 rugbrød.

Du skal bruge:

  • 150 g. fintmalede hørfrø
  • 150 g. mandler
  • 150 g. græskarkerner
  • 150 g. solsikkekerner
  • 150 g. hasselnødder
  • 1 revet gulerod
  • 1 revet æble
  • 5 æg 
  • 2 tsk. havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • Lidt gurkemeje
  • Evt. 4 finthakket dadler – giver sødme til brødet

Fremgangsmåde:

Rør hørfrø, mandler, græskarkerner, solsikkekerner, hasselnødder, æble, gulerod, æg, salt og peber sammen i en skål og lad det stå i 10 minutter, så hørfrøene kan gelere en smule og derved samle dejen. Kom bagepapir i en rugbrødsform, og kom dejen heri.
Bag brødet i 45 minutter ved 160 grader varm ovn.
Vend det ud af formen, og flyt det over på en rist og lad det køle af. 

Brødet kan holde sig i en uge på køl, egner sig også til at fryse ned. 

Hvis du ikke tåler gluten eller skal holde igen med kulhydrater, er stenalderbrødet en god erstatning til brødet. 

Please follow and like us:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *