
Giver 1 rugbrød.
Du skal bruge:
- 150 g. fintmalede hørfrø
- 150 g. mandler
- 150 g. græskarkerner
- 150 g. solsikkekerner
- 150 g. hasselnødder
- 1 revet gulerod
- 1 revet æble
- 5 æg
- 2 tsk. havsalt
- Friskkværnet sort peber
- Lidt gurkemeje
- Evt. 4 finthakket dadler – giver sødme til brødet
Fremgangsmåde:
Rør hørfrø, mandler, græskarkerner, solsikkekerner, hasselnødder, æble, gulerod, æg, salt og peber sammen i en skål og lad det stå i 10 minutter, så hørfrøene kan gelere en smule og derved samle dejen. Kom bagepapir i en rugbrødsform, og kom dejen heri.
Bag brødet i 45 minutter ved 160 grader varm ovn.
Vend det ud af formen, og flyt det over på en rist og lad det køle af.
Brødet kan holde sig i en uge på køl, egner sig også til at fryse ned.
Hvis du ikke tåler gluten eller skal holde igen med kulhydrater, er stenalderbrødet en god erstatning til brødet.