fbpx

Denne banankage lavede jeg for første gang for 3 år siden, da jeg selv ville eksperimentere med en sund og nem kage. Og dette blev resultatet, som har været meget populær i min familie lige siden. Så nu var tiden inden til at i også skulle have fingrene i denne lækre opskrift.

Tip: hvis du kommer 2 spsk. kakaopulver i 1/3 – 1/4 af dejen, kan du bruge det som bund til en snickerskage.

Du skal bruge:

  • 125 g. havremel eller mandelmel
  • 3 bananer
  • 3 æg
  • 15 dadler (uden sten)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. salt
  • 50 g. 85% mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
Start med at blend havregryn eller mandler til mel. Kom herefter de resterende ingredienser i blenderen – bort set fra chokoladen, og blend til du har en ensartet masse.
Hak chokoladen groft og kom det i dejen. Kom bagepapir i en lille bradepande, og hæld dejen heri. Bag den i 20-25 minutter.
Kom chokolade ovenpå kagen, og lad det smelte.

Hvis du ønsker at lave snickerskagen, skal du gemme 1/3 – 1/4 af dejen.

Snickerskage

Du skal bruge:

  • 1/3 – 1/4 af banankagedejen
  • 2 spsk. kakao
  • 2 spsk. peanuts

Karamelmasse:

  • 15 dadler (uden sten)
  • 1-2 spsk. varmt vand
  • 1 spsk. peanutsbutter

Chokoladeovertræk:

  • 30-40 g. mørk chokolade
  • 1 spsk. kokosolie

Fremgangsmåde:

Rør kakaopulver i dejen, og kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Kom peanuts på toppen og bag kagen i 20 minutter.

Imens kan du lave karamelmassen. Kom dadler, vand og peanutsbutter i en foodprocesser, og kør til du har en lækker ensartet karamelmasse.

Når kagen er færdigbagt, og er kølet lidt af, kommes karamelmassen ovenpå kagen. Herefter smeltes chokolade og kokosolie over et vandbad eller i mikroovnen. Den smeltede chokolade kommer henover kagen.
Lad den køle af til chokoladen er størknet.

Velbekomme.