fbpx

Denne sunde jordbærtærte er perfekt til de varme sommerdage – og den tager ingen tid at lave. Den kan laves med en hjemmelavet nutella eller med en lækker kold kokoscreme.

Du skal bruge:

Til bunden:

  • 1 dåse øko kikærter
  • 12 dadler
  • 4 æg
  • 3 spsk. mandler
  • 1 tsk. mandelessen

Til nutellaen:

  • 100 g. mandler
  • 100 g. hasselnødder
  • 2 spsk. honning
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. havremælk eller vand – tilføj mere alt efter ønskede konsistens
  • lidt salt

Eller du kan vælge at lave jordbærtærten med chokolade og en kokoscreme:

  • 80 g. mørkt chokolade
  • 40 g, cashewnødder
  • kokosfløden fra en dåsekokosmælk (den fede del)
  • 1/2 banan
  • 1 tsk. vaniljepulver

Fremgangsmåde:

Bunden:

Blend alle ingredienserne sammen, og kom dejen i en rund form beklædt med bagepapir. Bag kagen i 20 minutter ved 175 grader varmluft.

Nutellaen:

Rist mandler og hasselnødder i ovnen ved 10-15 minutter ved 175 grader – hold øje med at de ikke bliver brændte.
Kom alle ingredienserne til nutellaen i en foodprocesser og blend til du får en lækker cremet konsistens.

Når kagen er kommet ud af ovnen og kølet af, smøres der et lag nutella på, og pyntes med friske jordbær.

Kokoscreme (laves dagen før):

Læg cashewnødderne i bøde mellem 4 – 24 timer. Hæld vandet fra nødderne og blend dem med de andre ingredienser. Sæt den på køl indtil den skal smøres på kagen.

Når kagen er kommet ud af ovnen kommes den mørke chokolade hen over, og den smeltede chokolade smøres ud. Kagen sættes på køl indtil chokoladen har sat sig, derefter smøres kokoscremen på og der pyntes med friske jordbær.