Opskrifter Sundere søde sager

Sundere hjemmelavet flødeboller

Der findes intet så godt, som en hjemmelavet flødebolle, som man selv kan sætte sit præg på i forhold til smag og chokolade, og som man ovenikøbet også kan lave i en sundere udgave.

Du skal bruge:

  • 20 skiver marcipan. Se opskrift på hjemmelavet marcipan her.
  • 170 g. Fiber sirup clear eller 300 g. sukker hvis man ønsker skummet med raffineret sukket.
  • 150 g. past. æggehvider
  • 1 dl. vand hvis du bruger raffineret sukker.
  • 300 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Hvis du ønsker en bagt bund, så kom marcipanskiverne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader.
Lad bundene køle af inden du kommer skummet på.

Den sundere version:
Varm fiber sirup clear op til kogepunket, pisk æggehviderne stive og lad siruppen køle lidt af i ca. 1/2 minut. Hæl nu siruppen i en tynd stråle i æggehviderne mens du pisker. Massen skal piskes til den er sej og luftig. Kom skummet i en sprøjtepose, og sprøjt skummet på marcipanbundene, lad det køl i en halv times tid inden der kommer chokolade på.

Den med raffineret sukker:
Kom sukker og vand  i en gryde og lad det koges op til 120 grader.  Æggehviderne piskes stive og den varme sukkerlage tilsættes langsomt. Skummet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i ca. 15 minutter, til den er helt sej og luftig. Kom skummet i en sprøjtepose, og sprøjt skummet på marcipanbundene.

Tempereret chokolade:
Hak al chokoladen helt fint. Varm 160-180 g. af chokoladen op i en skål over vandbad til 48-50 grader (brug et termometer). Kom den anden halvdel af chokoladen i en stor skål.
Kom to tredjedele af den smeltede, varme chokolade op i skålen til den usmeltede chokolade og lad de to ’smelte’ naturligt sammen. Tilføj kun mere smeltet chokolade, hvis de to dele ikke smelter sammen. Den færdigtempererede chokolade  skal ende på  31-32 grader. Den må ikke overstige 34 grader.
Hæl chokoladen over flødebollerne, og drys med kokos, nødder, frysetørret hindbær, eller hvad du øsnker.
Lad chokoladen stivne inden flødebollerne spises.

Please follow and like us:
error

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *