fbpx

Du skal bruge:
Til dejen

  • 70 g. mandelmel
  • 50 g. havremel
  • 100 g. kokosfibermel
  • 15 g. HUSK loppefrøskaller
  • 100 g. dadler
  • 4 æg
  • 4 dl. vand
  • 30 g. øko. kærnet smør
  • 1/2 tsk. salt
  • Evt. et æg til pensling

Til fyldet:

  • 150 g. dadler
  • 100 g. blødt smør
  • 2 spsk. ægte kanel

Til glasur:

50 g. mørk chokolade (gerne 75% eller derover)

Fremgangsmåde:

Start med at fjerne stenene fra dadlerne og kom dem i en food processer samme med æggene, og blend det sammen.
Bland mel, salt og loppefrøskaller sammen i en skål. Kom vand og smør i kog i en gryde. Når smøren er smeltede, hældes det stille og roligt ned til de tørre ingredienser under konstant omrøring. Herefter tilsættes ægge og dadelmassen lidt af gang, mens der røres godt til, og du til sidst har en ensartet og tyk masse.
Læg dejen på et stykke bagepapir og lad det afkøle i 10 minutter, mens du laver fyldet.
Kom dadler, smør og kanel i en food processer og blend til du har en jævn, tyk masse.

Rul nu dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, til du for en tykkelse på ca. 1/2 cm. Fordel fyldet på dejen og rul den godt og stramt sammen til pølse. Skær den i skiver, og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensle kanelsneglene med et pisket æg.
Kanelsneglene bages i ca. 30 minutter ved 175 grader varmluft.

Smelt chokoladen og kom det på de afkølet kanelsnegle.

Velbekomme.