En lækker supper, der er perfekt til de kolde efterårs og vinter dage. Hokkadiosuppen er fyldt med vitaminer og mineraler som din krop vil elske i denne mørke tid. Hokkaido græskar er en helt fantastisk grøntsag, den giver en god mæthed, samtidig ligger græskaren lavt på kalorie indhold, nemlig kun 18kcal pr. 100g. Du kan derved opnå en stor mæthed, samtidig med du sparer på kalorierne.
Du skal bruge:
- 1 hokkadio græskar
- 1 løg grofthakket
- 2 fed hvidlød, finthakket
- 2 gulerødder, i tern
- 2 kartofler, i tern eller 100 g. blomkål i tern
- 1/3 tsk. chilipulver
- 1 tsk. ingefær, fintrevet
- 1-2 tsk. paprika
- Ca. 1 liter vand
- 1 grøntsags boullion terning
- 2 dl kokosmælk fra dåse
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- sort peber, friskkværnet

Fremgangsmåde:
- Vask hokkaidoen grundigt. Bevar skrællen på og skrab kernerne ud med en ske, og skær den i tern.
- Skyl de resterende grøntsager og skær også dem i tern
- Hak løg og hvidløg groft
- Steg alle grøntsagerne i olie i en stor gryde sammen med krydderierne i et par minutter
- Dæk grøntsagerne med ca. ⅔ vand (heller for lidt end for meget)
- Lad vandet koge op sammen med en boullionterning og lad det simre ved svag varme under låg i ca. 15 min eller til grøntsagerne er blevet møre.
- Blend suppen med en stavblender direkte i gryden
- Tilsæt kokosmælk og lad det langsomt varme op, så suppen ikke skiller
- Smag til med salt og peber
- Server med ristede kikærter og evt. steg kylling