Bagværk Opskrifter

Glutenfri varme hveder

Lækre, luftige glutenfri hveder – kan også laves som glutenfri fødselsdagsboller – kom blot 1 tsk. kardemomme i.

Du skal bruge:

  • 6 dl havredrik 
  • 75 g smør
  • 50 g gær
  • 2 1/2 spsk honning eller sirup med 
  • 2 spsk loppefrøskaller
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk kardemomme
  • 300 g rismel
  • 200 g kikærtemel 
  • 1 æggeblomme til pensling

Fremgangsmåde:

Lun havredrik og smør i en gryde, til det bliver lunt. Kom mælk og smør blandingen i en røremaskine sammen med gær og kør rundt til gæret er opløst

Kom så honning og loppefrøskaller i og rør i 5-8 minutter, til det har en gele-agtig konsistens. Kom herefter salt, kardemomme og mel i og rør i yderligere 5 minutter.

Form 16 boller ved at trille dem i hånden, og pres dem lidt flade . Læg bollerne på en bageplade og kom film over og et viskestykke – lad dem hæve i 25-30 min. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft

Pensl bollerne med 1 æggeblomme og bag dem i 20 minutters tid til de er let gyldne (og hårde under bunden, når man banker på dem). De smager bedst lunet og med kærnet smør på😋

Velbekomme

Please follow and like us:

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *