Lækre, luftige glutenfri hveder – kan også laves som glutenfri fødselsdagsboller – kom blot 1 tsk. kardemomme i.

Du skal bruge:
- 6 dl havredrik
- 75 g smør
- 50 g gær
- 2 1/2 spsk honning eller sirup med
- 2 spsk loppefrøskaller
- 1 tsk salt
- 3 tsk kardemomme
- 300 g rismel
- 200 g kikærtemel
- 1 æggeblomme til pensling
Fremgangsmåde:
Lun havredrik og smør i en gryde, til det bliver lunt. Kom mælk og smør blandingen i en røremaskine sammen med gær og kør rundt til gæret er opløst
Kom så honning og loppefrøskaller i og rør i 5-8 minutter, til det har en gele-agtig konsistens. Kom herefter salt, kardemomme og mel i og rør i yderligere 5 minutter.
Form 16 boller ved at trille dem i hånden, og pres dem lidt flade . Læg bollerne på en bageplade og kom film over og et viskestykke – lad dem hæve i 25-30 min. Tænd imens ovnen på 200 grader varmluft
Pensl bollerne med 1 æggeblomme og bag dem i 20 minutters tid til de er let gyldne (og hårde under bunden, når man banker på dem). De smager bedst lunet og med kærnet smør på😋
Velbekomme